PIZZASNURRA MED SKINKA/TONFISK OCH TOMAT
16st
50g jäst
3 dl mjölk
¾ dl smör & rapsolja (el. smält avsvalnat smör)
2 msk flytande honung
8-9 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg att pensla med
2 dl färdig tomatsås
200g rökt skinka eller tonfisk
2 dl riven ost (100g)
2 msk torkad oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.
2. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40x30cm).
3. Bred tomatsås över degen. Lägg på skinka/tonfisk, strö över ost och oregano.
4. Rulla ihop degen till 1 rulle. Skär varje rulle i 8 skivor. Lägg i bullformar och platta till lite. Ställ i frysen.
5. På kvällen dagen innan de ska ätas tas bröden fram och får tina och jäsa långsamt i kylen över natten.
6. Sätt ugnen på 225grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite oregano. Grädda i 12-15 minuter
(Ska bröden fyllas och bakas direkt kan mjölken vara fingervarm)
1 kommentar:
Tack tack :-) Kramis
Skicka en kommentar